Relatietherapie

Werken aan je relatie

Relatietherapie

Zitten jullie niet (meer) op eenzelfde golflengte? Ervaren jullie een sleur en mis je de passie? Ik zal met jullie op zoek gaan naar patronen en overtuigingen die in de weg kunnen staan om op een fijne manier in verbinding met elkaar te zijn. Vanuit nieuwe inzichten kunnen jullie bewuste keuzes maken.

De relatie wordt veiliger en liefdevoller, maar het kan ook zo zijn dat je elkaar op een respectvolle wijze kunt gaan loslaten.

Ik werk als integratief therapeut  en coach in Tilburg Reeshof en Goirle.

In de beste relaties komen ‘problemen’ voor. Vaak komt het erop neer dat partners elkaar niet goed (meer) begrijpen. Ik werk binnen relatietherapie vooral met EFT; emotionally focused therapy. Het valt op dat partners voornamelijk in gesprek gaan over externe gebeurtenissen (inhoudelijk), waardoor ze o.a. vervallen in verwijten.

Deze manier van communiceren werkt vaak averechts en zorgt meestal voor meer onbegrip. Wat de meeste koppels juist graag zouden willen is een liefdevolle en veilige verbinding met elkaar. Door vanuit je binnenwereld, je behoefte, in gesprek te gaan met de ander ontstaat er meer informatie en kan er meer begrip komen voor elkaar.

 

verliefd stel

 

Er is een nieuwe en liefdevollere verbinding mogelijk wanneer jullie in staat zijn vanuit je binnenste te communiceren met elkaar. In de therapie gaan we op zoek naar de patronen en overtuigingen die in jullie relatie aanwezig zijn. We gaan samen onderzoeken welke nieuwe mogelijkheden er zijn om met elkaar in contact te zijn.

Naast gesprekken krijgen jullie opdrachten mee naar huis, zodat jullie zelf aan de slag kunnen. Veel koppels kunnen hun relatie verdiepen en verbeteren. Soms betekent de uitkomst van therapie dat koppels bewust kiezen om uit elkaar te gaan omdat ze merken dat ze andere behoeftes hebben in een relatie.

Therapie levert jullie meer inzicht op waardoor jullie op een bewuste manier keuzes kunnen maken die meer in overeenstemming zijn met je binnenste.